Aneu al contingut principal

La Galeria. Batlle Argimon

 Artistes 

Josep Maria Subirachs

Josep Maria Subirachs (Barcelona 1927-2014) es va donar a conèixer inicialment com a escultor, obtenint un  reconeixement creixent des de finals de la dècada dels cinquanta. Des dels anys setanta aprofundí també en altres gèneres artístics -el gravat, la pintura i l’encunyació de medalles entre altres- que, juntament amb el dibuix i l’escultura, han tingut un paper molt important en l’evolució del seu llenguatge i el desplegament i difusió del seu univers simbòlic. Les primeres pintures que va mostrar al públic van ser elements pintats que incorporava a les “esculto-pintures” dels anys setanta i vuitanta. També en aquest període va realitzar algunes sèries de quadres a l’oli, que eren el preludi de les que va fer desprès.

El nom de Subirachs va directament associat al de l’artista en majúscules, tant pel concepte humanista que representa, com pel caràcter polifacètic i multidisciplinar de la seva extensa obra, la riquesa de tècniques i recursos amb que l’artista aborda els seus temes predilectes i com aquests s’enriqueixen mútuament. La pintura expressa un nou punt d’inflexió en la reflexió existencial que ha caracteritzat tota la seva producció. Els elements del seu repertori iconogràfic prenen una altre valor submergits en aquest nou escenari on l’atmosfera és la protagonista. Es tracta de paisatges mentals on el valor individual de cada símbol queda relativitzat en l’escenari del Temps, que passa a ser el tema principal d’aquestes obres.

A més d’una notable projecció internacional, amb nombroses exposicions celebrades i obres emplaçades en ciutats i col·leccions de tot el món, cal destacar la presència de la seva producció arreu de Catalunya, amb diverses obres monumentals.

amunt