Aneu al contingut principal

La Galeria. Batlle Argimon

 Artistes 

Pedro Madueño

Pedro Madueño

Pedro Madueño Palma (La Carlota, Córdoba, 1961), va començar la seva carrera com a fotògraf el 1975. Començà a publicar als 15 anys.  Ha col·laborat a Tele/eXprés, Mundo Diario, El Noticiero Universal, El Periódico de Catalunya i Diario de Barcelona. Redactor gràfic de La Vanguardia entre 1983-2015. És nomenat redactor en cap adjunt al director de La Vanguardia amb responsabilitat a l'àrea de imatge del diari (2015-2023).

President del jurat del Premi Godó de Fotoperiodisme de la Fundació Comte de Barcelona. Ha estat professor associat de la Universitat Pompeu Fabra i dona classes de postgrau de fotoperiodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona (2008-2015). Va fotografiar Salvador Dalí durant els tres últims anys de la seva vida. 

És el creador de la denominada foto del consens, que s'ha convertit en una tradició a la premsa catalana. Des de 1984, el dia previ a cada jornada electoral Madueño i La Vanguardia han aconseguit reunir en un mateix escenari als candidats de tots els partits per a una foto conjunta.

És mereixedor de nombrosos premis com diferents de les fundacions La Caixa o Vila Casas, Laus de Oro de fotografia ADG-FAD, o premi Godó de Fotoperiodisme, entre d'altres.

Exposicions a La GaLeRia

16.06.2023 - 28.07.2023
amunt