Aneu al contingut principal

La Galeria. Batlle Argimon

Catàleg de l'exposició "animales & cia"Aquesta és la primera exposició individual de Marcos Palazzi a La GaLeRia després d’haver participat en alguna col·lectiva i a la mostra 4 exposicions, que l’octubre de 2016 va reunir Francesc Artigau, Marcos Palazzi, Mar Saiz i Xavier Serra de Rivera -tots quatre tenen des de fa anys els seus tallers a les instal·lacions de l’antiga fàbrica tèxtil Vilumara, situada al carrer Sant Pere més Baix de Barcelona.

Amb el títol Animales & Compañía, Palazzi ens presenta una cinquantena d’olis sobre fusta on els animals (la majoria de companyia) apareixen i comparteixen moltes de les diferents escenes d’interior o de paisatges. La majoria són aparents situacions quotidianes  passades pel sedàs de la seva mirada crítica i juganera. Sovint hi destaquen alguns elements afegits, com un raig groc clavat a la sorra que ens remet a l’univers del cantant Bowie i la cultura pop, o els  núvols de diàleg  dels còmics com en el quadre “The japanese singer” on un gos –amb punxes d'un groc intens coronant-li el cap– sembla demanar una pilota, i on també es repeteix el dibuix d'un mateix braç sense aclarir si és un exercici tècnic o si té la intenció de llençar la pilota.

Tot plegat ens porta a una pintura eclèctica i divertida que trenca amb la mirada clàssica cap a l’entorn, on el dibuix és extraordinari i la llum, que posa el focus en el que vol mostrar, n’és la clau.

Catàleg de l'exposició "animales & cia"

amunt